Un cetăţean francez care lucrează în Mongolia este primul caz confirmat de COVID-19 identificat în această ţară din Asia, unde au fost deja impuse măsuri de carantină, au anunţat marţi autorităţile de la Ulan Bator, transmite agerpres.ro.

Francezul nu ar fi respectat carantina obligatorie de 14 zile când a ajuns în ţară la data de 2 martie din Moscova, a precizat ministrul mongol al Sănătăţii, Davaajantsangiin Sarangerel.

Este vorba despre un angajat al unei filiale locale, Badrakh Energy, a gigantului nuclear francez Orano, potrivit aceleiaşi surse.

Această companie mixtă cu capital francez, mongol şi japonez este specializată în extracţia de uraniu. Potrivit site-ului său, compania are 80 de angajaţi, cea mai mare parte mongoli.

În loc să rămână în izolare în hotelul unde era cazat, cetăţeanul francez s-a deplasat pe teritoriul unei exploatări miniere de uraniu din provincia Dornogobi (sud-est), potrivit ministrului Sănătăţii.

Mongolia, cu o populaţie de 3 milioane, a anunţat marţi interdicţia de intrare şi de părăsire a municipalităţilor ţării pentru o perioadă de şase zile.

Capitala Ulan Bator şi toate celelalte oraşe sunt ”în carantină până la data de 16 martie pentru a stopa epidemia”, a declarat vicepremierul Enkhtuvshin Ulziisaikhan în cadrul unei conferinţe de presă.

Mongolia a suspendat anterior legăturile aeriene cu Coreea de Sud şi Japonia şi a închis graniţele cu China, epicentrul epidemiei de COVID-19.

Citește mai mult: /www.publika.md/

Lasă un răspuns